Steun Ophthalmology Worldwide

Help mee cataract te bestrijden in Congo en doneer aan Ophthalmology Worldwide.

Zo kunt u hen helpen »

Archief 2007

De noden aan oogzorg van goede kwaliteit zijn enorm in RDC, want er is een schrijnend tekort aan artsen, infrastructuur en materiaal, in de steden en nog veel meer op het platteland. Daarom hebben  we aan prospectie gedaan om een degelijke plaats te vinden om er onze actie  te decentraliseren, alles zal er minder gericht zijn op onderwijs maar meer op het aantal patiënten dat we mogelijk zullen kunnen helpen.

Na onze verkenning in 2005 kozen we voor Nioki, een kleine stad op 400km van Kinshasa. We gaan er werken in een dispensarium van de Broeders van Liefde, die ter plaatse alles hielpen organiseren en de logistiek van ons verblijf regelden  . Via de radio en de kansel werd onze komst op vele plaatsen aangekondigd met als gevolg dat honderden patiënten, soms van heel ver zijn komen toestromen in de hoop dat ons team hen zal kunnen helpen. Een patiënt was van 300km ver per boot gekomen, een andere had met zijn blinde vader achter op de fiets 150km

afgelegd. Het was onmiddellijk duidelijk dat we in Nioki een goede plek hadden uitgekozen.

Al het materiaal (operatiemicroscopen, onderzoeksapparatuur,medicamenten, implanten, alle wegwerpmateriaal  voor de operatiezaal, brillen) voor Nioki wordt tegelijkertijd als dat van Kinshasa opgestuurd. Van uit Kin moet het nog 5 dagen stroomopwaarts het binnenland in. Nioki is een centrum van de houtindustrie. Er is een grote zagerij en via de stroom wordt  alles af en aangevoerd. Er is wel ook een broussevliegveldje zodat ook wij ter plekke  geraken want over de weg is Nioki niet meer bereikbaar. 

HOE KUNT U ONS HELPEN?

Schenk een

BRIL

Sponsor een

TOESTEL

Doe een

SCHENKING

WILT U OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Schrijf u in voor de

NIEUWSBRIEF