2013: Our first mission in Basankusu Province de l' Equateur

Steun Ophthalmology Worldwide

Help mee cataract te bestrijden in Congo en doe een schenking aan Ophthalmology Worldwide.

Zo kunt u hen helpen »

Mbuji-Mayi

Dit jaar stuurde OWW voor de eerste keer drie ploegen op het terrein.  Begin oktober  vertrokken 2 oogartsen en een opticien naar Mbuji-Mayi gegaan waar Dr. Richard Hardy de enige oogchirurg is voor twee miljoen Congolezen van de regio.  Op tien dagen tijd deden ze samen 170 operaties en de OWW-optieker hielp mee de optiekzaak te structureren.

Nioki

Nioki, een stadje in Bandundu op 400 kilometer vliegen van Kinshasa,  is na 7 jaar vertrouwd terrein.  Dat betekent ook dat er in de “wachtzaal” meer dan duizend mensen zitten uit te kijken naar de jaarlijks komst van OWW.  6 oogartsen, 2 oogartsen in opleiding, 2 optiekers, 2 administratieve krachten, en 2 verplegers  actief.  1312 patiënten kwamen op consultatie. 292 daarvan werden geopereerd – waaronder verschillende voorheen blinde kinderen - en 500 kregen een bril. Drie Congolese  oogartsen waren naar Nioki afgezakt om recente technieken bij te leren en hebben twee weken lang intensief meegewerkt.

Basankusu

Een groep van 9 OWW vrijwilligers trok voor de eerste maal in 2013 naar Basankusu, een plaats midden in het Congolese regenwoud. Het was de eerste keer dat daar oogartsen aan de slag gingen en het onthaal en de ondersteuning vanwege de bisschop, de lokale autoriteiten en het team van het ziekenhuis was bijzonder enthousiast en efficiënt.  En het wederzijdse vertrouwen en respect  groeide met de dag. 1517 patiënten werden onderzocht , 177 operaties uitgevoerd en 653 brillen uitgedeeld. Congolese dokters en verplegers kwamen van 600 kilometer ver om assistentie te verlenen en bij te leren.

Onze missies waren ook dit jaar een succes dankzij de inzet van organisatoren, het team en de gulle sponsors :  dankbare patiënten, tevreden lokale organisatoren en een OWW team dat staat te popelen om volgend jaar opnieuw te vertrekken!

HOE KUNT U ONS HELPEN?

Schenk een

BRIL

Sponsor een

TOESTEL

Doe een

SCHENKING

WILT U OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Schrijf u in voor de

NIEUWSBRIEF

Longila Mpetsi Paul-Pierre was een van onze patiënten en hij stuurde ons een dankbrief.

Klik op een brief om hem te vergroten. Voor de Nederlandse versie van de brief klik hier.

 

Mbuji-Mayi