Give your eyewear a second life

Steun Ophthalmology Worldwide

Help mee cataract te bestrijden in Congo en doe een schenking aan Ophthalmology Worldwide.

Zo kunt u hen helpen »

Deponeer je bril

Is er een Pearle opticien in je buurt? Heel het jaar door kan je je oude brillen, zonnebrillen en brillendoosjes binnen brengen. Op voorwaarde dat ze nog in goede staat zijn natuurlijk. Zo hoeven ze niet onnodig plaats in beslag te nemen in je kast.

Alle brillen en doosjes die je binnen brengt, vergroten onze stock. En met al deze ingezamelde brillen helpen we dan de minderbedeelde mensen in Congo aan een beter zicht. Waarvoor alvast dank!

Meer info hierover vinden jullie op de website van Pearle Opticiens

Vind je Pearle opticien in je buurt op zoek een winkel

Schenk een bril

Volgens de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) loopt wereldwijd het aantal mensen met zichtproblemen op tot 314 miljoen. De helft daarvan kan geholpen worden door het dragen van een aangepaste bril.

Met onze tweedehandse brillen kunnen we elk jaar enkele honderden mensen beter laten zien.

De kans dat je uit een stapel van 1000 brillen een equivalent van je eigen bril bovenhaalt hangt fel af van de complexiteit van je bril. Maar als de stapel groot genoeg is zitten er bijna altijd brillen bij die je zicht goed of in grote mate zullen verbeteren.

Nu hebben we 2400 brillen beschikbaar, dat laat ons toe +/- 95 procent van de patiënten te helpen. Wie we niet of onvoldoende kunnen helpen moet wachten en hopen dat hij na nieuwe aanvoer bij de volgende missie meer geluk zal hebben.

U kunt ons daarbij helpen!

  • Stuur een of meerdere brillen, nieuw of gebruikt en ook zonnebrillen zijn welkom, veilig verpakt met de post naar onze brillen collecte adres:
    GUIDO BOON, VAALTWEG, 36, 3020 HERENT- BELGIE
  • Schenk een bedrag via onze rekening: 734-0237503-56.

    Wij zullen er leesbrillen voor kopen aan 5€ per bril, of we gebruiken het bedrag om er een of meerdere brillen op maat mee te laten maken in de brillenwerkplaats van de "Clinique des Handicapées" in Kinshasa. Deze laatste optie zou ons toelaten patiënten, dikwijls jonge kinderen, met extreme oogafwijkingen toch aan een bril te helpen. Omwille van het ontbreken van post of pakjesdienst moet er met koeriers gewerkt worden zodat de kosten voor vele Congolezen zo hoog oplopen dat ze het laten afweten. Als we met het geschonken geld hierin tussenkomen kunnen ook arme mensen geholpen worden.

Foto's

HOE KUNT U ONS HELPEN?

Schenk een

BRIL

Sponsor een

TOESTEL

Doe een

SCHENKING

WILT U OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Schrijf u in voor de

NIEUWSBRIEF