More than 3700 glasses handed out!

Steun Ophthalmology Worldwide

Help mee cataract te bestrijden in Congo en doneer aan Ophthalmology Worldwide.

Zo kunt u hen helpen »

Van harte dank!

Bedankt aan alle particulieren, handelaars, hospitalen en ondernemingen die ons brillen geleverd hebben. Zonder die massale steun hadden we nooit 878 brillen kunnen uitdelen tijdens onze recente missies in Basankusu en Nioki. Hoogste tijd om al die milde schenkers in de bloemetjes te zetten.

Wat gebeurt er verder met die schenkingen? Het is goed om dat te weten. De instroom laat ons toe selectief te zijn bij de inname. Beschadigde, verouderde, fragiele en extravagante exemplaren worden geweerd. Zo verdwijnt bijna een derde van alle brillen. Elke bril die we meenemen wordt met zijn karakteristieken opgeslagen in een databank met tot acht parameters per bril. De bevraging van de databank levert per patiënt meestal een lijstje op van mogelijke kandidaten, daaruit kiest de patiënt wat hem het beste past. Wat buiten gaat wordt ook geregistreerd, wat toelaat de omzet te onderzoeken. Daaruit blijkt dat bepaalde soorten veel en andere niet gekozen worden. Zo heeft een leesbril met een dioptrie tussen 2 en 2,25 een kans van 44% om uitgedeeld te worden. Een zonnebril met correctie heeft bijna geen kans, die nemen we niet meer mee en vervangen ze door een gewone bril met een gratis zonneclip. Nood aan een multifocaal? Wij geven twee brillen, eentje voor ver en eentje om te lezen.

Heeft het dan nog zin van zulke brillen op te sturen? Toch wel want het montuur kan hergebruik worden in een van de humanitaire brilwerkplaatsen die we kennen.

Teveel brillen? Ja, dat komt voor en dan vullen we de stocks aan bij andere humanitaire organisaties. Zo zijn er van jullie brillen terecht gekomen in Kinshasa, Mbuji-Mayi, Mali, Guatemala en Nepal.

Zonnebrillen zijn de toppers, die voorraad raakt meestal uitverkocht.

Het is de dankbaarheid, die ik kan zien op het gezicht van de leraar die zijn handboek terug kan lezen of van de naaister die het oog van de naald terug ziet, die ik wil overbrengen want zonder jullie zag het er voor die mensen gans anders uit.

HOE KUNT U ONS HELPEN?

Schenk een

BRIL

Sponsor een

TOESTEL

Doe een

SCHENKING

WILT U OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Schrijf u in voor de

NIEUWSBRIEF

In de brillenwinkel

Flash is required!